Maand bericht Lustrumcommissie - Corona en vergeten kinderen. Een slechte combinatie

14-07-2020 | 09:38

30 juni 2020

 

We hebben er allemaal mee te maken. Nu zijn er weliswaar versoepelingen waar we erg aan toe waren, maar we weten allemaal dat we er nog niet zijn. Het is een kwestie van doorbijten en ervoor blijven zorgen extra op elkaar te letten en extra aandacht voor elkaar te hebben. Dat lukt vrij aardig zolang je een zelfstandige volwassene bent en er zelf sturing aan kunt geven. 

Voor kinderen is dat vaak ingewikkeld. En zeker voor de kinderen waarvoor Stichting Het Vergeten Kind doorgaans uitjes en vakanties organiseert. 

Een inkijkje in de speciale, vanwege corona gerealiseerde activiteiten willen wij jullie niet onthouden.

In mei is de speciale Heppie Box gelanceerd. Alle Heppie weekenden en meivakanties moesten geannuleerd worden. Dat was een flinke slag voor veel kinderen. Juist deze kwetsbare doelgroep kan ontspanning heel goed gebruiken, zeker in deze moeilijke tijd.

Om toch een constructieve bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen is de Heppie Box bedacht.

Deze box is samengesteld door de teams van vrijwilligers die de voorjaarsactiviteiten zouden begeleiden. In de box zitten onder andere spelletjes, knutselspullen en verschillende filmpjes van vrijwilligers die een activiteit uitleggen en voordoen. Op deze manier kunnen de kinderen en gezinnen toch nog een Heppie momentje creëren in eigen huis.  

De boxen zijn door Heppie vrijwilligers bij de kinderen en gezinnen thuisgebracht. De vrijwilligers hebben een praatje gemaakt met de kinderen en gezinnen. Op deze manier heeft Stichting Het Vergeten Kind geprobeerd om een echt Heppie gevoel over te brengen.

Inmiddels kunnen de kinderen gelukkig weer naar school. Dat is een grote en positieve stap die voor veel kinderen broodnodig was.

Tijdens de sluiting van de scholen hebben deze kinderen het extra zwaar gehad. Het is belangrijk dat ook zij een dagje onbezorgd lol kunnen maken. Daarom organiseert Stichting Het Vergeten Kind speciaal voor de kwetsbare kinderen de Heppie Zomertour, volledig verzorgde dagjes weg naar een pretpark of dierentuin. Want mooie herinneringen geven hen veerkracht in hun dagelijkse leven. 

De lustrumcommissie houdt contact met Stichting Het Vergeten Kind. Bovendien hebben we zelf (digitale) vergaderingen.

Op de agenda staat op dit moment onder meer de communicatie richting de leden van de Kiwanisclubs, het verder afronden van een factsheet met alle nodige informatie over het lustrumproject en de verdere intensivering in de samenwerking met de commissie communicatie en PR.

Wij houden jullie graag op de hoogte. Houden jullie ons ook op de hoogte? Als jullie plannen of vragen hebben. Of meer willen weten van het goede doel. Dat kan via jubelcommissie@kiwanis.nl

We rekenen erop dat we na de zomer nog meer bewegingsvrijheid hebben dan nu en dat we bovendien zo creatief zijn met elkaar dat we mooie projecten kunnen uitrollen in de anderhalvemeter-samenleving.

Een mooie juli maand gewenst, misschien wel met een vakantie.

Houd je goed!

Hartelijke groeten van de lustrumcommissie Kiwanis International District Nederland

Marianne Hesse, Henk Spelde, Joost Boers, Ger Adams, Piet Derks, Maaike Roosen